Urheilusukelluskerho Delfin ry 60 vuotta

Juhlanaika, 60V vuotta

60 vuotta sukeltamista Vaasan seudulla, ja vähän sen ulkopuolellakin, on hieno saavutus! Sitä on syytä juhlia. 

Kotirannan työväentalolle oli lauantaina kokoontunut hieno määrä kerhon jäseniä seuralaisineen. Juhlasalissa istui sukeltajia, joilla on paljon muistoja edellisiltä vuosikymmeniltä ja heitä, jotka ovat vasta innokkaina aloittaneet tutkimaan kaikkea sitä, mitä muut ovat jo nähneet. Kaikki me yhdessä nostimme maljan 60 vuotta täyttävälle seuralle puheenjohtajan puheen päätteeksi.

Kolmen Kimaran ruoka maistui ja kuulumisia vaihdeltiin puolin ja toisin. Salissa oli kova puheensorina ja kaikki näyttivät viihtyvän. Kahvittelun lomassa olikin jo illan yhden ohjelmanumeron aika. Eli oli aika jakaa huomionosoituksia ansiokkaasta työstään kerhon toiminnassa.

Kerhon toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön ja toimintaa pyöritetään pääosin talkoovoimin.

Delfin ry:ssä on kuitenkin muodostunut perinne, kun kerho juhlistaa merkkivuosia, että juhlatilaisuudessa jaetaan huomionosoituksia henkilöille, jotka ovat ansainneet kunniamaininnan ansiokkaasta työstään kerhon toiminnassa. Delfin ry:n hopeiset ansiomerkit palkituille jakoivat kerhon puolesta Teemu Holma ja Johanna Mäenpää.

Hopeisen ansiomerkin saivat: Petra Lehtineva, Tanja Foxell, Elina Asumaa, Lasse Lintala, Vesa Mylläri, Niko Miettinen, Jenni Suominen, Samu Latvala ja Thomas Carlson. Allaolevasta kuvasta puuttuu Kari-Petteri Setälä, joka myös sai hopeisen ansiomerkin.

Paljon Onnea kaikille palkituille
Paljon Onnea kaikille palkituille

Tämän jälkeen oli vuoden sukeltaja 2023-palkinnon vuoro. Palkinto annetaan yleensä henkilölle, joka on vuoden aikana osallistunut aktiivisesti seuran sukellusretkiin ja toimintaan sekä tehnyt vuoden aikana työtä kerhon eteen. Vuoden sukeltajapalkinnon sai tänä vuonna Jari Saarnisto.

Kuva - Jari Saarnisto
“Delfin Ry:n Vuoden sukeltaja 2023”
Kuva – Jari Saarnisto

Tänä vuonna kerho ei ole ainoa, joka täyttää pyöreitä vuosia ja sen vuoksi juhlissa välitettiin syntymäpäiväonnittelut Matti Lintala:lle, Esa Kultti:lle ja Paula Bäck:lle. Osa kerhon jäsenistä ovat saaneet Seniorisukeltaja fleecetakin, kun he ovat ylittäneet 40-vuotis päivänsä. Tämä perinne lähti liikkeelle pienen piirin vitsinä ja on myöhemmin laajentunut isomman joukon hauskaksi jutuksi. Juhlissa alkoi uusi perinne fleecetakin suhteen, kun Matti, Esa ja Paul saa ensimmäiset “Elämäntapasukeltaja” fleecetakit. 

Elämäntapa sukeltajat
“Toisille sukelluksesta muodostuu elämäntapa”

Palkitsemisien lisäksi nähtiin illan aikana myös pieni ohjelmanumero, jonka tarjosi Norppatoimintaan kuuluneet ja tällä hetkellä kuuluvat. Norppaohjaajat pitivät muotinäytökseen, jossa näkyi Norppaleirien leiri T-paidat ja samalla yleisö sai pienen palan Norppahistoriaa.

“Muotinäytöksessä nähtiin hienoa heittäytymistä”

Todettakoon, että kuuteenkymmeneen vuoteen mahtuu paljon muistoja, iloisia hetkiä, naurua yhdessä ystävien kanssa, onnistuneita sukelluksia, merkittäviä löytöjä ja onhan matkan varrella yhdessä myös surtu ja valvottu muutamia myrsky öitä. Kuuteenkymmeneen vuoteen mahtuu vuosia,  jolloin kerhossa sukellettiin joka viikko ja tukialus oli liikkeellä kyydissään iso joukko innokkaita sukeltajia. Näihin vuosiin mahtuu myös kausia, kun nippanappa saatiin kesällä yksi reissu kuukaudessa onnistumaan. Vaikeat koronavuodet kuritti kovasti myös meidän kerhoa, mutta juhlijoita oli kerhon juhlissa sen verran paljon, joten eiköhän sukeltaminen jatku tällä alueella seuraavatkin 60 vuotta.

Kiitos kaikille, jotka olivat mukana juhlien järjestelyissä. Erityisesti Petri Mäki-Jaakkola:lle ja Johanna Mäenpää:lle, jotka ovat olleet alusta asti mukana juhlien järjestelyissä meidän kanssa sekä Ronja Mäenpää:lle ja Ella Mylläri:lle, jotka vastasivat tarjoilusta juhlien aikana.

Teksti: Petra Lehtineva ja Paula Mylläri

Kuvat: Paula, Elina, Ismo, Teemu, Alina