Sukelluskurssilaisten toinen kierros louhoksella

Sukelluskurssit

Kurssitoiminta

Delfin Ry:n kurssitoiminta kattaa, peruskurssista kouluttajaksi asti voit kouluttautua ja kehittää itseäsi, ryhmää tai muita uusia sukeltajia. Vuosittain pidetään laitesukelluksen peruskurssi, joka valmentaa henkilön sukeltamaan ryhmässä, pyrimme pääsemään jokaisen kurssin kanssa avomerelle sukeltamaan, että varsinainen merisukellustoiminta tulee tutuksi.

Voit kehittää itseäsi jatkokurseilla syvempiin sukelluksiin ja sukellusryhmän johtajaksi ja aina edelleen kouluttajaksi asti. Jatkokursseja järjestetään kysynnän mukaan, keskustele kouluttajien kanssa kiinnostuksesta jatkokursseille. Kouluttautua voi myös rikastetunhapen käyttajäksi jolla lisätään noin 30m syvyyksillä pohja-aikaa enemmän tavalliseen ilmaan vertattuna.

Ikähaarukka kursseille on 15-50v ja vanhemmillekkin, mikäli terveys on hyvä. Vuorovuosin järjestetään juniorscubakurssi 12-15v ikäisille. Lue lisää junior scubadiver sivulta.

Laitesukelluksen peruskurssi

Laitesukelluksen peruskurssi alkaa keväällä 13.4.2023  infotilaisuudella Vaasan uimahallissa.

Kurssin hinta on 395€ (kahdessa erässä). Hintaan sisältää kurssin ja oppimateriaalin lisäksi Delfin ry:n oppilasjäsenyyden sekä Sukeltajaliitto ry:n jäsenyyden kurssin järjestämisvuoden loppuun asti. Sukelluslaitepaketin käyttö kurssin harjoituksissa sekä kansainvälinen sukeltajakortti sisältyy myös hintaan.

Kurssimaksun lisäksi sinun tulee varautua seuraaviin kuluihin:
Omien perusvälineiden hankinta (maski, snorkkeli ja räpylät) n. 100 – 150eur
(tarvittaessa lääkärintodistus n. 35 – 85eur)
sukellusvakuutus n. 36 – 63eur
Lisätietoja kurssista voi kysellä kerhon puheenjohtajalta tai kouluttajilta (katso yhteystiedot)

Kurssin hintaan sisältyy myös jäsenedut vuoden 2023 aikana eli Sinulla on ilman eri maksua mahdollisuus:
Harjoitella kaksi kertaa viikossa uimahallissa kerhon vuoroilla! HUOM. Jokaisen maksettava itse pääsy altaalle (kausiranneke tai kertamaksu)
Osallistua tukialuksella järjestettäviin sukellusreissuihin ja -matkoihin!
Täyttää ilmasäiliö kerhon kompressoreilla!
Osallistua kaikkeen seuran järjestämään muuhun toimintaan!

Sukeltajaliitto ry:n koulutus-ohjelman mukainen koulutus. Opetus toteutetaan Sukeltajaliitto ry:n vahvistamien, erikseen julkaistavien koulutusohjelmien mukaisesti. Nämä ohjelmat pohjautuvat Confederation Mondiale des Activites Subaquatiques:n (CMAS) ja yhteispohjoismaisesti sovittuihin periaatteisiin.

Laitesukelluksesta löydät lisää infoa sukeltajaliiton sivuilta.

LAITESUKELLUKSEN JATKOKURSSIT

CMAS Rescue Diver

CMAS Rescue Diver -kurssiin osallistuva on vähintään 15 vuotta täyttänyt. Yläikärajaa ei ole. Hänellä on oltava:
•Voimassa oleva Sukeltajaliiton jäsenseuran jäsenyys tai liiton henkilöjäsenyys, tai hänet on rekisteröity liittoon liiton yhteisöjäsenen kautta.
•CMAS One Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801-2 (Autonomous Diver ) -standardin vaatimukset täyttävä kortti.
•Vähintään 20 sukelluspäiväkirjaan kirjattua avovesisukellusta.
•Voimassa oleva hätäensiapupätevyys.
•Voimassa oleva hapenantopätevyys.
•Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
•Riittävä uimataitoovähintään 200 metrin yhtäjaksoinen uinti ilman apuvälineitäovähintään 10 minuutin yhtäjaksoinen veden poljenta ilman apuvälineitä
•Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen. Pääsyvaatimusten kannalta ei ole merkitystä sillä, minkä koulutusjärjestön ensiapukurssi on kyseessä. Kaikki voimassaolevat yleisesti tunnettujen koulutusjärjestöjen myöntämät pätevyydet hyväksytään. Hapenantopätevyyden osalta on tärkeää, että koulutuksessa on huomioitu erityisesti sukeltajantaudin ensiapu

CMAS Two Star Diver

CMAS Two Star Diver ‐kurssin osallistujan on oltava vähintään 15 vuotta täyttänyt. Yläikärajaa ei ole. Hänellä on oltava
•Voimassaoleva Sukeltajaliiton jäsenseuran jäsenyys tai Liiton henkilöjäsenyys, tai hänet on rekisteröity Liittoon Liiton yhteisöjäsenen kautta.
•CMAS One Star Diver ‐kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801‐2 (Autonomous Diver ) ‐standardin vaatimukset täyttävä kortti.
•Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
•Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen. CMAS suosittelee voimakkaasti, että jo CMAS Two Star Diver ‐sukeltajat suorittaisivat hätäensiapu‐ ja hapenantokoulutukset

Lisätietoja kursseista voi kysellä kerhon kouluttajilta (alla) tai Sukeltajaliiton sivuilta P2 ja P3 .

Teemu Holma
Teemu Holma
Vastuukouluttaja, Johtokunta
teemu.j.holma(ät)gmail.com
040 706 5835
Janne Koskimäki
Janne Koskimäki
Kouluttaja, Laitevuokraus, Kompressorit
janne.koskimaki(ät)netikka.fi
040 554 0824