Seura

Urheilusukelluskerho Delfin Ry eli Delfin Ry tai Delfiinit on vaasalainen sukelluskerho. Vuonna 2023 juhlittiin seuramme 60 vuotista toimintaa.

Toimintamme painottuu Merenkurkussa olevien hylkykohteiden sukeltamiseen, mutta sukellamme myös alueen louhoksilla. Louhoksilla sukellamme erityisesti keväisin ja syksyisin, kesällä toimintamme painottuu merelle. 

Talvisin kerholla on torstaisin allasvuoro Vaasan uimahallissa. Torstain vuorolla pelataan uppopalloa ja pidetään sukelluskurssit. Sekaan mahtuu aina myös itsenäisesti harjoittelemaan tai uimaan!

Delfiineissä on järjestetään myös ohjattua nuorisotoimintaa mm. Kuutteja eli perhesukellusta ja Norppatoimintaa. Vuorovuosin järjestetään myös nuorille tarkoitettu Junior scubadiver laitesukelluskurssi.

Seuramme toimintaa voit seurata seuran somekanavilta tai lue tarkemmin menneistä tapahtumista blogista. Forumilta jäsenet voivat seurata tarkemmin tulevia tapahtumia.

Stea ja Marjatta

Kerholla on tukialus nimeltään Stea ja apuvene nimeltä Marjatta. Molempien kotisatama on kesäisin Mansikkasaaressa (Marjatta) ja Palosaarella Sundin satamassa (Stea), josta on myös lähdöt kesän retkille.

Stea ja Marjatta saapumassa norppaleirille

Stea on isohko alus, jossa voi 10 sukeltajaa nukkua. Steasta löytyy keittiö, vessa, suihku ja sauna. Lisäksi on pieni jääkaappi, mikro ja hella/uuni. Myös tärkein, eli kahvinkeitin löytyy. Stean katolla on kesäisin kerhon toinen kompura, jotta saadaan pullot täyteen myös merellä.

Stea Sundin rannassa

Marjatan kerho osti muutama vuosi sitten apuveneeksi Stealle. Marjatalla voi myös muutama sukeltaja lähteä tekemään sukelluksen jos esim. päivän päätteeksi pitäisi vielä päästä käymään pinnan alla.

Stea reissuit

Stea valtion laiturissa
Stea valtion laiturissa Rönskärissä

Stealla tehtävät sukellusreissut ovat päiväreissuja, iltareissuja, viikonloppu- tai viikon reissuja. Lähtö on Sundin satamasta, Merimuseon takaa. Jokaisesta reissusta löytyy tietoja Forumilta, mm. vetäjä jolle ilmoitetaan tulosta, tarkka lähtöaika ja arvioitu saapuminen kotisatamaan.

Reissut sovitaan yleensä keväällä kokouksessa, mutta kesän tullessa saattaa tulla lisää reissuja tai joku saattaa muuttua. Reissuista ilmoitetaan aina vähintään kahta päivää ennen kerhon Foorumilla, Facebook – ryhmässä ja/tai Whatsappissa. Mahdollisimman monella alustalla siis, että kaikki huomaisi. Kevään sovitut reissut lähetetään jäsenkirjeenä jäsenille, mutta kannattaa seurata Forumia ja somea muutoksen varalta.

Mitä mukaan Stea reissulle? No tietysti sukellustarvikkeet! Mutta lisäksi tarvitaan myös makuupussi ja tyyny, pyyhe, lämmintä vaatetta ja ruokaa itselle.

Stealla yleensä on kahvia, teetä ja kaakaota. Myös aamupalaksi saattaa olla puuroa. Muuten reissuilla jokainen ottaa omat ruuat ja juomat mukaan. Stean jääkaappi on pieni, joten ruoka kannattaa pakata omaan kylmälaukkuun. Stealla on perus mausteet ja ruuanlaitto välineet. Myös kuppeja, lautasia ja aterimia on. Tukialuksella jokainen huolehtii omasta syömisestä ja siivoaa omansa pois.

Tärkeää Stealle on ottaa mukaan omat pelastusliivit! Stealla ei ole ylimääräisiä liivejä ja kaikilla on sellaiset oltava.

Stealle on tervetulleita mukaan myös perheenjäsenet sekä vieraat sukeltajat. Perheenjäsenet saavat osallistua ilmaiseksi retkille mukaan, vierailta perimme hinnaston mukaan maksun.

Lisää menneistä reissuista vaikkapa hakusanoilla stea tai laajemmin sukellus.

Rönnskär

Kerho on vuokrannut Metsähallitukselta vanhan venevajan Rönnskäristä. Venevajaan on tehty oleskelutila, keittiö ja makuutilat. Myös iso sauna löytyy. Rönnskärin sukellustukikohta on ensijaisesti kerhon reissujen tukikohta, mutta on myös jäsenten käytössä. Rönnskärin tukikohta toimii talkoovoimilla, joten jokainen käyttäjä pitää siitä huolta niin kuin se olisi oma. 

Rönnskärissä on vieraskirja, johon jokaisen kävijän on jätettävä päivämäärä ja merkki. 

Huom! Tällä hetkellä puutilanne on kehno. Jokaisen on tuotava toistaiseksi omat puut. 

Fäliskäret eli Rönskän maamerkki, kuva Petri Mäki-Jaakkola
Fäliskäret eli Rönskän maamerkki, kuva Petri Mäki-Jaakkola.

Kutterisatama

Kerhon kompressori sijaitsee Kutterisatamassa olevassa työmaaparakissa. Kerhon jäsenet voivat täyttää siellä omia sukelluspullojaan. Myös vieraiden pulloja täytetään maksua vastaan.

Kompressoria saa käyttää vain jos siihen on saanut käyttökoulutuksen. Jokainen jäsen myös merkitsee täyttöpäiväkirjan täytön jälkeen.

Pullojen täytöstä lisätietoa yhteyshenkilöltä (ks. yhteystiedot).

Johtokunta/Yleiskokoukset

Delfin Ry toimii talkoovoimin. Jokainen jäsen on lämpimästi tervetullut tekemään talkoohommia – niitä piisaa jokaiselle!

Sääntömääräisiä yleiskokouksia on kaksi /vuosi, kevät ja syyskokous. Näiden lisäksi voidaan kutsua ylimääräisiä yleiskokouksia koolle. Kevätkokouksessa käydään läpi ja hyväksytään edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös.

Syyskokouksessa hyväksytään toimintakertomus, budjetti sekä päätetään maksuista ja valittaan kerholle Puheenjohtaja sekä Johtokunnan jäsenet erovuorossa oleville. Syyskokouksessa myös palkitaan vuoden sukeltaja. 

kevätkokous
Kevätkokous 2023

Kokousten jälkeen saunotaan ja vietetään aikaa ystävien kanssa. Yleensä puhe kääntyy, mihinkä muuhunkaan kun sukeltamiseen. 

Johtokunta koostuu Puheenjohtajasta sekä kuudesta muusta varsinaisesta jäsenestä sekä kahdesta varajäsenestä. Varsinaisten jäsenten kausi on 2v kerrallansa. Puheenjohtajan ja varajäsenten kausi on vuoden kerrallansa.

Johtokunta ja Puheenjohtaja valittaan äänestämällä. 

Liity jäseneksi

Tervetuloa sukeltamaan Delfiinien kanssa!

Jäseneksi pääset helpoiten ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan, rahastonhoitajaan tai sihteeriimme! Liittymistä varten tarvitsemme ajankohtaiset tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Jos olet käynyt kurssin Suomessa jollain Sukeltajaliiton jäsenseuralla, saamme liitosta tarkastettua kortin.

Jos olet käynyt kurssin esim. ulkomailla, tarvitsemme kuvan kortista. Paluuviestissä kerromme sinulle ajankohtaiset jäsenmaksut (liittymismaksu +Delfiinien ja Sukeltajaliiton jäsenmaksut) ja jäsenedut vielä. Kun olet maksanut maksut niin Johtokunta hyväksyy sinut jäseneksi.

Lisätietoa jäsensivulta ja hinnastosta.

Seuramme yhteystiedot löydät täältä.