Norpat

Norppa

Syksyn 2023 uusien norppien ilmoittautuminen

Uusien norppien ilmoittautuminen alkaa 21.8 kello 16.00 sähköpostiin delfin.norpat(at)gmail.com. Otamme norppiin mukaan 17 uutta lasta sähköpostin ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahtumattomat jäävät jonotuspaikalle. Ryhmään pääseville ja ulos jääville ilmoitetaan tuloksesta samana iltana.

Syksyn ensimmäiset treenit sunnuntaina 10.9

Yleistä

Tällä hetkellä kerhossamme toimii kaksi norpparyhmää, joissa toisessa on aina uudet norpat ja toisessa pidempään harjoitelleet isot norpat. Norpat ovat 7-14-vuotiatia lapsia ja nuoria, jotka harjoittelevat kerran viikossa vedessä ja snorklauksessa tarvittavia taitoja. Harjoiteltavia taitoja ovat mm. perusvälineiden kanssa sukeltaminen, uimatyylit, pelastaminen, ensiapu, solmut, merimerkit ja sukeltamisessa käytettävät käsimerkit jne. Talvisin harjoittelemme uimahallissa ja kesäisin snorklaamme mm. louhoksilla ja avovedessä.

Otamme uudet lapset vastaan kerran vuodessa, syksyllä kauden alussa. Ilmoittautuminen on kerran vuodessa, elokuussa sähköpostilla, erikseen kerrottuna päivänä.

Norppatoiminta on tarkoitettu 7-14 vuotiaille ja osallistumisen vaatimuksena on yhtäjaksoinen 50m uimataito. Norppatoimintaan ilmoittautuminen on kerran vuodessa syksyllä, josta ilmoitetaan erikseen tarkempi päivämäärä kesällä.

Hengenpelastustaidot haltuun
Hengenpelastustaidot haltuun

Norpparyhmässä harjoittelemme seuraavia taitoja: eri uimatekniikoita, perusvälineiden kanssa toimimista (mm. paineen tasaus, maskin tyhjäys, perusvälineiden pukeminen pinnalla ja pohjassa, potkutekniikat, taitto, ym. ym.), kaverin pelastamista vedestä, ensiapua, solmuja, sekä perusasioita merellä liikkumisesta ja paljon muuta.

Solmut selväksi
Solmut selväksi
Snorklaten syvyyksiin
Snorklaten syvyyksiin

Norppatoiminta ei ole kilpailulaji, vaan jokainen saa kehittyä ja oppia taitoja omaan tahtiin.


Iloinen leiriväki
Iloinen leiriväki

Jenni on vuoden norppaohjaaja 2015 sekä Delfin “Vuoden Norppaseura 2016”.

Norpista löydät lisää juttuja ja tapahtumia vaikkapa norppa-hakusanalla.

Sukeltajaliitto Ry Norppatoiminta-sivu

Lisää infoa ohjaajilta tai kysymällä  delfin.norpat@gmail.com.