JuniorScuba kurssilainen

Junior scubadiver

Kurssia järjestetään kysynnän ja resurssien mukaan, ota siis yhteyttä vastuukouluttajaan 

Kurssille vaaditaan vanhemmilta kirjallinen suostumus nuoren osallistumisesta kurssille. Yhdessä vanhempien kanssa täytetty terveysselvitys, jossa on sekä nuoren, että huoltajan allekirjoitukset kelpaa tähän, vanhempien suostumukseen. 

Kurssian pidetään torstaisin uimahallissa, seuran vakiovuorolla. Keväällä tarpeen vaatiessa enemmän/vähemmän, riippuen nuorten edistymisestä syksyn/kevään aikana. 

Delfin ry:n jäsenistön hyväksymä hinta laitesukelluksen peruskussille on 395€, joka koskee myös tätä Junior scuba kurssia. Maksu joko yhdessä tai kahdessa osassa. 

Hintaan sisältyy: -koulutuspaketti, sukellusvarusteet kurssin ajaksi. 

Hintaan ei sisälly: -perusvälineitä, avok. Räpylöitä, eikä sukkia. Eikä halliranneketta syksy/kesä (voi yhdistää mahdolliseen norpparannekkeeseen, ilmoittaa siitä vain hallin kassalla, että on 2krt/vk treenit <18v) 
Huom! Kevään avovesisukelluksille tarvitaan 7mm märkkäri, seuralla löytyy muutamia pieniä kokoja, mutta nuoren jatkoa ajatellen, suosittelisin märkäpuvun ja muitakin laitteita hommaamaan talven aikana. 
Laitesukeltamaan aloitetaan mahdollisimman pian, mutta ensin pitää selvittää räpyläuinti ja toimintakyky vedessä (pelastus, perusväline uinti + sukellus jne).  

Paineen tasaus on osattava ja se tulee olla kurssin päätyttyä automaattisesti suoritettava asia. 

Teoriat saattaa olla hankalia nuoren omaksua, jos koulussakaan ei ole vielä aihetta käsitelty, siksi otamme paljon teoriakertoja, jotta sukeltaminen muuttuisi oppilaille jo kurssin aikana osittain ”automaatioksi”. 
Osa kurssin aiheista voi olla hankalia omaksua, mutta kaikkien kurssilaisten, niin aikuisten, kuin nuorempienkin on osattava samat kansainväliset säännöt, kaikkien turvallisuuden ja mielekkään harrastuksen turvaksi. 

Kysymyksiä saa ja pitää esittää, kun niille esiintyy tarvetta kouluttajilta. 

Junior scupa-kurssilaiset harjoittelevat ahkerasti kaikenlaisia vedenalaisia taitoja. Kurssin yksi kouluttajista , Teemu, katselee kuinka harjoitus sujuu.
Junior scuba-kurssilaiset harjoittelevat ahkerasti kaikenlaisia vedenalaisia taitoja.
Kurssin yksi kouluttajista, Teemu, katselee kuinka harjoitus sujuu.

Sukeltajaliiton ohjeistusta

12-14 -vuotiaiden oppilaiden erityistarpeiden huomioiminen laitesukelluskoulutuksessa 
Nuorten oppimisprosessi on erilainen aikuisiin verrattuna. Sukelluskurssin teoriaosuus sisältää myös asioita, mm. fysiikkaa ja fysiologiaa, joihin liittyviä perusasioita ei vielä ole nuorille opetettu koulussa. Nuorille laitesukellusta opettavan kouluttajan kannattaa tutustua Sukeltajaliiton nuorisovaliokunnan julkaisemiin lasten ja nuorten kouluttamista käsitteleviin materiaaleihin. On myös järkevää konsultoida oman seuran norppaohjaajia ja snorkkelisukelluskouluttajia. 

Avovesiharjoituksissa alle 15-vuotiaiden on tehtävä kaikki sukellukset kouluttajan sukellusparina. 
Koulutussukellusten syvyys ei saa ylittää 15 metriä. 

12-14 -vuotiaat sukeltajat  

12-14 -vuotiaiden sukeltajien korttiin tulee Junior Scuba Diver -luokitus. Junior Scuba -sukeltaja voi sukeltaa avovedessä ainoastaan täysi-ikäisen kortitetun laitesukeltajan parina. 
Alle 15-vuotiaan laitesukeltajan suurin sallittu sukellussyvyys kaikissa olosuhteissa on 15 metriä. 
Rajoitusten poistamiseksi kouluttaja voi Junior Scuba Diver -luokitetun sukeltajan täytettyä 15 vuotta hakea hänelle tavallista korttia. 

Suositeltavampi ratkaisu kuitenkin on se, että täytettyään 15 vuotta Junior Scuba -sukeltaja osallistuu laitesukelluksen jatkokurssille. 

Kortitusvaatimukset, kurssin läpäiseminen edellyttää: 

  • Hyväksytysti läpäisty teoriaosuus 
  • Hyväksytysti läpäisty teoriakoe 
  • Hyväksytysti läpäisty allasosuus 
  • Hyväksytysti läpäisty avovesiosuus 
  • Kurssin järjestäjää kohtaan olevien taloudellisten velvoitteiden täyttämistä 
  • Kurssin loppuun suorittamista 12 kuukauden sisällä sen aloittamisesta 
Laitesukellusintro
Laitesukellusintro ennen kurssia

Lisätietoja kursseista voi kysellä kerhon kouluttajilta (alla) tai Sukeltajaliiton sivuilta.

Teemu Holma
Teemu Holma
Vastuukouluttaja, Johtokunta
teemu.j.holma(ät)gmail.com
040 706 5835
Janne Koskimäki
Janne Koskimäki
Kouluttaja, Laitevuokraus, Kompressorit
janne.koskimaki(ät)netikka.fi
040 554 0824