JuniorScuba kurssilainen

Junior scubadiver

aJunior scubadiver kurssi Delfin ry syksy 2020 – kevät 2021

Kurssille vaaditaan vanhemmilta kirjallinen suostumus nuoren osallistumisesta kurssille. Yhdessä vanhempien kanssa täytetty terveysselvitys, jossa on sekä nuoren, että huoltajan allekirjoitukset kelpaa tähän, vanhempien suostumukseen.

Kurssian pidetään torstaisin uimahallissa, seuran vuorolla 19:30-20:30, seura on anonut lisäaikaa tuolle vuorolle 19:00- , mutta se on vielä epävarma. Joka toinen torstai on teoriaa, ennen allasharjoituksia. Keväällä tarpeen vaatiessa enemmän/vähemmän.

Delfin ry:n jäsenistön hyväksymä hinta laitesukelluksen peruskussille on 380€, joka koskee myös tätä Junior scuba kurssia. Maksu joko yhdessä tai kahdessa osassa. Syksyllä eka erä, että saamme koulutuspaketit tilattua ja keväällä toinen erä.

Hintaan sisältyy: -koulutuspaketti, sukellusvarusteet kurssin ajaksi.

Hintaan ei sisälly: -perusvälineitä, avok. Räpylöitä, eikä sukkia. Eikä halliranneketta syksy/kesä (voi yhdistää mahdolliseen norpparannekkeeseen, ilmoittaa siitä vain hallin kassalla, että on 2krt/vk treenit <18v)
Huom! Kevään avovesisukelluksille tarvitaan 7mm märkkäri, seuralla löytyy muutamia pieniä kokoja, mutta nuoren jatkoa ajatellen, suosittelisin märkäpuvun ja muitakin laitteita hommaamaan talven aikana.
Laitesukeltamaan aloitetaan mahdollisimman pian, mutta ensin pitää selvittää räpyläuinti ja toimintakyky vedessä (pelastus, perusväline uinti + sukellus jne.) Jo keväällä norpissa on suoritettu 200m uintitesti ja muita testejä, että perus edellytys nuorilla kurssiin jo on. Paineen tasaus on osattava ja se tulee olla kurssin päätyttyä automaattisesti suoritettava asia.

Allasharjoituksia on joka torstai ja Teoriaharjoituksia on joka toinen torstai. Tässävaiheessa emme vielä tiedä, saammeko kaupungilta 30min lisäaikaa seuran torstain harjoitusvuorolle, mutta sitä on haettu ja jos semmoisen saamme, niin oikein hyvä juttu.

Teoriat saattaa olla hankalia nuoren omaksua, jos koulussakaan ei ole vielä aihetta käsitelty, siksi otamme paljon teoriakertoja, jotta sukeltaminen muuttuisi oppilaille jo kurssin aikana osittain ”automaatioksi”.
Osa asioista voi olla myös hankalia, mutta kaikkien kurssilaisten, niin aikuisten, kuin nuorempienkin on osattava samat kansainväliset säännöt, kaikkien turvallisuuden ja mielekkään harrastuksen turvaksi.

Kysymyksiä saa ja pitää esittää, kun niille esiintyy tarvetta.

Teemu Holma (040 706 5835)

Sukeltajaliiton ohjeistusta:

12-14 -vuotiaiden oppilaiden erityistarpeiden huomioiminen laitesukelluskoulutuksessa
Nuorten oppimisprosessi on erilainen aikuisiin verrattuna. Sukelluskurssin teoriaosuus sisältää myös asioita, mm. fysiikkaa ja fysiologiaa, joihin liittyviä perusasioita ei vielä ole nuorille opetettu koulussa. Nuorille laitesukellusta opettavan kouluttajan kannattaa tutustua Sukeltajaliiton nuorisovaliokunnan julkaisemiin lasten ja nuorten kouluttamista käsitteleviin materiaaleihin. On myös järkevää konsultoida oman seuran norppaohjaajia ja snorkkelisukelluskouluttajia.

Avovesiharjoituksissa alle 15-vuotiaiden on tehtävä kaikki sukellukset kouluttajan sukellusparina.
Koulutussukellusten syvyys ei saa ylittää 15 metriä.

12-14 -vuotiaat sukeltajat

12-14 -vuotiaiden sukeltajien korttiin tulee Junior Scuba Diver -luokitus. Junior Scuba -sukeltaja voi sukeltaa avovedessä ainoastaan täysi-ikäisen kortitetun laitesukeltajan parina.
Alle 15-vuotiaan laitesukeltajan suurin sallittu sukellussyvyys kaikissa olosuhteissa on 15 metriä.
Rajoitusten poistamiseksi kouluttaja voi Junior Scuba Diver -luokitetun sukeltajan täytettyä 15 vuotta hakea hänelle tavallista korttia.

Suositeltavampi ratkaisu kuitenkin on se, että täytettyään 15 vuotta Junior Scuba -sukeltaja osallistuu laitesukelluksen jatkokurssille.

Kortitusvaatimukset, Kurssin läpäiseminen edellyttää:

  • Hyväksytysti läpäisty teoriaosuus
  • Hyväksytysti läpäisty teoriakoe
  • Hyväksytysti läpäisty allasosuus
  • Hyväksytysti läpäisty avovesiosuus
  • Kurssin järjestäjää kohtaan olevien taloudellisten velvoitteiden täyttämistä
  • Kurssin loppuun suorittamista 12 kuukauden sisällä sen aloittamisesta