VaasaCup XV 18.5.2024

15. kerran järjestetty Vaasa Cup pelattiin lauantaina 18.5.2024 kuuden joukkueen voimin.  

Turnauksessa mukana olivat joukkueet Kokkolan Merisaukot, entisen U21-maajoukkueen muodostama joukkue SinkBall, Oulun uppopallo, Turun Saaristomeri, Vaasan ja Seinäjoen yhteisjoukkue VaaSei ja Ruotsalaisten Luulajan ja Uumajan yhteisjoukkue Swedish Steel! Yhteensä mukana pelaamassa oli 73 uppopalloilijaa. 

Pelien alkaessa oli ilmassa odottavainen tunnelma

Turnauksessa kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan ja turnauksen voitto selvisi pelien voitoista saatujen pisteiden perusteella. Päivän aikana pelattiin 15. peliä tasaisella tahdilla aamusta iltapäivään. Aikataulu oli tiukka ja uimahallissa oli kuuma, mutta siitä huolimatta pelit saatiin pelattua onnistuneesti suunnitellussa aikataulussa ilman erityisiä ongelmia.

Ensimmäisen pelin ensimmäinen lähtö.

Alla taulukossa päivän kaikkien 15. pelin tulokset ja turnauksen lopullinen pistematriisi.

Tiukasta kilpailusta huolimatta voiton vei tänä vuonna Turun Saaristomeri lähes täydellisellä tuloksella. Saaristomerta vastaan ei koko turnauksen aikana tehty yhtäkään maalia! Epävirallisista toisesta ja kolmannesta sijasta vastasivat tänä vuonna Oulun uppopallo ja Kokkolan Merisaukot. Saaristomerta lukuunottamatta pistetilasto eli päivän aikana reilusti ja lopullinen järjestys selvisi vasta viimeisten pelien jälkeen tiukan piste-eron takia.

Saaristomeren joukkue tunnelmissa voitosta.

Alla muutama kuva päivän tapahtumista

Tilastoja

Turnauksen pistepörssin vei tänävuonna ylivoimaisesti Saaristomeren Matti Keränen.

Alla lisäksi joukkueiden välistä vertailua pisteistä, peleistä ja turnauksen kokonainen pöytäkirjaerittelu kolmessa osassa.

Klikkaa kuvat isommaksi.

Järjestäjät ja Delfin Ry kiittää kaikkia mukana olleita joukkueita, tuomareita ja toimitsijoita erinomaisesta turnauksesta!

Erityiskiitokset Harrille, Saaralle, Samille ja Hannulle.

Lisää kuvia päivältä löydät Delfinien Galleriasta ja meidän someista.

Oulun uppopalloa vastaan pelatut matsit löytyvät kokonaisuudestaan YouTubesta. ks. alla. Videot tehnyt Jukka Kenttälä.

Testi: Antero
Kuvat: Saara, Antero, Roope, Teemu, Harri