Kukkuu, Mitä teet? osa 1

Seurojen toiminta on tauolla epidemian vuoksi keväällä 2020. Kun emme näe toisiamme sukellus-harrastuksen puitteissa toimituksemme ajatteli kysyä sieltä täältä seuran jäseniltä, mitä ovat puuhastelleet?

Saimme useita vastauksia ja julkaisemme ne osissa. (Osa 1)

pääkouluttajamme Teemu vastaili seuraavaa:


Teemulla on kulunut aika paljon aikaa suunnitellessa ja järjestäessä uudelleen kaikki Delfiinien tämän vuoden suunnitellut sukelluskurssit. Koulutusvastaavana hän haluaa ylläpitää Delfiinien mainetta turvallisena sukelluskerhona, eikä halua kenellekkään ylimääräisiä riskejä koko maailman valloittaneen viruksen takia.

Kurssitoiminnan olemme voineet aloittaa “etänä” ja teorioilla. Kurssien aikana tullaan pitämään varmasti joka kurssille jonkin näköinen videopuhelu kaikkien kurssilaisten kesken. sukellustapahtumat on nyt rajoitettu, niin melko todennäköisesti kurssien käytännön harjoitukset on vasta kesällä.” Teemu sanoo, “Sinänsä tämä sähköinen asiointikin on esittämässä myös ihan hyviäkin puolia, vaikka olen aina pitänyt itse enemmän lähiopetuksesta, koska silloin oppilaan eleistä näkee meneekö asiat perille. Samoin kun kouluttajan äänellä voi painottaa helpommin todella tärkeät aiheet. “

Sukeltamaan Teemu ei ole tälle vuodelle vielä ehtinyt. Juuri ennen karanteenia uimahallissa ehdittiin toisen kouluttajan kanssa (Harri) pitää intro-tapahtumat ja sukeluskurssia varten seuran, omat ja lainatut sukellustavarat kerjettiin jo “roudata” edes rakaisin uimahallliin ja takaisin….
Erityistilanne tuo mahdollisuuden tehdä huoltoja ja on aina näin keväisin muutenkin paikallaan. Letkut, reksut, alentajat ja pullo on syytä käydä tauon jälkeen läpi.
Sohvalla voi mielikuva-treenata vaikka vapaasukellusta, pidättämällä hengitystä sekä myös miettiä erilaisia “mitä jos sukellus”-tilanteita ja miten niissä toimisi. Jollakin tapaa nuo helpottaa myös oikeata sukellusta.

Suihkunraikkaana

Yuotube on täynnä erilaisia sukevideoita, niitä on mukava selailla. Myllärin isäntä ehdotti myös, että kävisin lähikaupassa täysissä sukellusvarusteissa aikanikuluksi… 😀 Lupasin lähteä, jos hän tulee mukaan… 😉 Toistaiseksi ei ole ollut kysyntää. Toki viikoittain suihkussa ollaan kuivapuvut päällä käyty ja heikoilla jäilläkin voi käydä vähän leikkimässä.

Teemun tyttären “mitä jos”-tilanne

Tämä tilanne saattaa jatkua pitkänkin aikaa, minkälaisia suunnitelmia on sukellusharrastuksen suhteen?
Suunnitelmat on siirtynyt kesälle ja katsotaan pysyykö ne siellä, vai siirrytäänkö ensivuodelle,aika näyttää. Tyttärenkanssa pitää käydä kahdestaan sukeltamassa ainakin, jos muuten ei lajiin pääse kiinni. Sukellus on keikin puolin erittäin hyvä rentoutuskeino ja pääsee arjesta hetkeksi sivuun…. Auttaa jaksamaan taas, kokeile sinäkin 🙂 “

Teemu

Otsikkokuva: Taina