Tänään oli parempi olla pinnan alla

Tänään P2-kurssilaiset ja Rescue-kurssilaiset suorittivat viimeiset kurssisukellukset kelistä huolimatta. Tuuli puhaltaa 14m/s ja 22-24m/s puuskissa, jolloin Kunin louhoksellakin tuuli sai puuskissa jopa aaltoja aikaiseksi. Lämpöasteita oli vain neljä ja tuuli sekä sade teki kelistä entistä kylmemmän. Tänään oli parempi olla pinnan alla.

Pinnan alla oli hyvä olla

Ensin kurssilaiset tekivät suunnistus sukelluksen ja sen jälkeen vuorossa oli sektorietsintä. Pelastusharjoituksissa sukeltaja tuotiin pintaan ja kuljetettiin rantaan oikeaoppisesti. Suoritukset meni kaiken kaikkiaan hyvin, mutta voimme vain todeta, että suunnistaminen on taitolaji ja siinä voi parantua vain harjoittelemalla.

Pelastus meni putkeen

Veden lämpötila oli keskimäärin 8-9 astetta ja näkyvyys noin 5-7m. Valkoista ”usvaa” oli ajoittain pohjassa. Sukellusten jälkeen ei jääty kylmään värjöttelemään, vaan suunnattiin kotia kohti ja lämmittelemään.

Teksti ja kuvat: Paula