Tunnelmia nuorten uppopallon PM -kisoista

Ruotsissa järjestettiin uppopallon pohjoismaiden mestaruuskisat 19-20.11.2022. Delfiinit olivat edustettuna nuorten naisten joukkueessa Saara Latvalan toimesta. Alla Saaran kommentteja kisoista.

Suomi puolustamassa Norjan hyökkäystä. Saara maalivahtina.

Saaran mukaan kisoissa ehkä eniten paniikkia tuotti allas, jossa oli korkeat reunat. Peliallas muistuttaa hyvin paljon Vaasan uimahallin hyppyaltaan pientä kokoa ja korkeita reunoja. Ylösnousu vaihtoon pelien aikana tuotti monelle ongelmia.

Uusi erä alkamassa.

Saara oli edustamassa maajoukkueessa viime vuonna Tanskassa. Viimevuoden kohtaus Norjan kanssa oli aikamoinen murskahäviö. Tänä vuonna Suomen joukkue oli parantanut peliänsä Norjaa vastaan huomattavasti, vaikka Norja vei silti voiton. “Muutama korikin saatiin tehtyä ja ne oli kyllä upeita hetkiä”, Saara kommentoi.

Naisten joukkue hopeamitalit kaulassa.

Saaran mukaan häviö ei haitannut ketään. “Meidän joukkueella on mahtava yhteishenki ja oltiin vain onnellisia, että saatiin parannettua omaa peliä”, toteaa Saara. “Kisamatkan aikana ehdottomasti lähennyimme joukkueena”. Saara jatkaa.

“Kotimatkalla vietimme lentokentällä yhteensä 14 tuntia, mutta se ei mitalihuumaa haitannut”.

Lue lisää kisoista täältä .

Teksti: Saara ja Antero.

Kuvat: Nuorten naisten MJ, Svenka Sportsdiving federation.