Vuodensukeltaja 2021

Paula (vasemmalla) ja Petra (oikealla) ojensivat vuodensukeltaja-kiertopalkkinnon valaisten valintaperusteita mm näin:

“Jenni on tehnyt kerhossa pitkään uskomattoman hienoa työtä norppatoiminnassa. Hän ohjaa norppien treenejä ja organisoi toimintaa. Hän on ollut järjestämässä niin talvikauden allasaktiviteetteja kuin kesän norppaleirejä sekä tapahtumia ympäri alueen rantoja ja louhoksia mm. jäältä pelastautumista ja avovesisnorklauksia.  Norppatoiminta on ollut koko toimintansa ajan suosittu liikuntamuoto, eikä ihme, mistä kiitos Jennillä, hänellä riittää ideoita ja intoa.
Kiitos Jenni! ❤”

Alla muutama toimituksen esittämä kysymys Jennille.

Mistä lähti kipinä aloittaa kerhossa norppatoiminta?
Koska halusin tarjota tätä harrastusta omille lapsilleni.

Miksi tai miten tulit aloittaneeksi sukellusharrastuksen?
Kävin ensimmäisen sukelluskurssini vuonna 1996, isäni sukelsi siihen aikaan, ja jo pienestä asti olin ollut mukana sukelluskerhon toiminnassa.

Mikä on tähän asti mieleenpainuvin sukellusreissu tai kohde? Nuoruusvuosien sukellusleirit Rönnskärissä ja Mikkelinsaarilla ovat olleet kyllä parasta mitä sukelluksen saralla olen kokenut. 

Entäpä mikä norppatapahtumista nousee mieleen?
Norppaleirit ovat olleet kivoja, vaikka ne ovat olleet vain viikonlopun mittaisia, ehtii siinäkin ajassa vaikka mitä tekemään lasten kanssa.  Oppii myös tuntemaan paremmin sekä lapsia, että mukana olevia vanhenpia. Kaikki sellainen yhdessä tekeminen muiden norppaohjaajien ja lasten ja vanhempien kanssa lisää sellaista me-henkeä, joka on tänä päivänä todella arvokasta. 

Mikä sukellusreissu tai kohde on vielä unelmissa, tai kenties
suunnitelmissa?

Unelmissa olisi joskus päästä vielä sukeltamaan kauniisiin, kirkkaisiin vedenalaisiin maisemiin, ennen kuin ihminen tuhoaa ne. 

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää seuran muille norpille ja
sukeltajille? 

Toivoisin, että moni norppa jatkaisi sukellusharrastusta aikuiseksi asti ja löytäisi paljon kavereita harrastuksen parista. Aikuisille sukeltajille terveisiä, että tehkää sukellusharrastuksesta koko perheen harrastus, Tulkaa uimaan seuran hallivuorollle ja perhe mukaan sukellusreissuille. 

Kiitos ja onnittelut vielä Jennille!