Kerhon kuulumisia

Kevät on jo päässyt pitkälle, pääsiäinen on vain viikon päästä ja pinnannalle tekee sukeltajan mieli. Siispä kerhomme some-osaston harjoittelija soitteli puheenjohtaja Petralle ja kyseli kuulumisia, että mitä kuuluu ja kuinka johtokunnassa suunnitellaan tulevaa kesää olemassa olevien rajoitusten rajoittaessa toimintaa?

Tiivistetysti puheenjohtaja kertoili johtokunnan suunnitelmista seuraavaa.

  • Kevätkokous, mikä normaalisti on pidetty maalis- tai huhtikuun aikana ja kun lähtökohtaisesti yritetään saada kokous aikaan ihan perinteisellä tavalla, siirtynee se näillä näkymin toukokuulle. Samalla kerralla tapahtumailtaan pyritään yhdistämään myös kesän 2021 suunnittelukokous.
  • Laitesukelluksen peruskoulutus eli P1 kurssi jää todennäköisesti tältä keväältä pitämättä rajoitusten vuoksi.
  • Junior Scuba -kurssi alkaa syksyllä, jos koronatilanne sen sallii. Mikäli P1 -kurssi jää pitämättä, mutta yli 15-vuotiailta löytyy innostusta, saa totta kai osallistua Junior Scuba -kurssille.
  • Kevään aikana on tukialus Stean huoltoa. Tarkemmin ajankohta selviää kun vaatetuksen osalta tarkenee kesäisimmissä työvaatteissa ja ei tarvitse toppatakkiin ja karvalakkiin pukeutua.
  • Sukellusten osalta suunnitelmissa on järjestää jäiden lähdettyä sukellustapahtumia Vaasan ympäristön louhoksilla. Ulkoilmatapahtumissa on helpompi noudattaa annettuja ohjeita turvaväleistä ja mahdollisista maksimi ryhmäkoko määristä.
  • Selvityksen alla on mahdollisuus pitää tukialusta myös Björköbyn satamassa (tai muualla) jolloin onnistuisi useampi päiväsukellus-retki vaikkapa M/s Georgios-hylylle tai muille sen lähialueen kohteelle.
Diversnight 2018
Diversnight 2018

Näiden yleisten kuulumisien jälkeen selvitin, milloinka kerhon puheenjohtaja itse on ollut sukeltamassa?

Vastaukseksi sain, että edellinen sukellus on ollut Divers Night 2020-tapahtuman yhteydessä, mikä samalla on ollut hänen ensimmäinen pimeäsukelluksensa. Oli nimittäin käynyt niin, että Petra oli joutunut lainaamaa sukelluslamppua ja vaikka lainalampun akut olivat olleet yön yli latauksessa ei toinen akkuista ollut ottanut vastaan virtaa eikä näin ollen toiminut illan tapahtumassa. Onneksi sukellusparilla oli ollut toimiva lamppu ja sen valossa louhosta oli tutkittu.

Ensimmäinen sukellus 2015 Vestkusten
Ensimmäinen sukellus 2015 Vestkusten

Puhelun lopuksi Petra lähti kaikille kerhon jäsenille seuraavasti:

”Terveisiä kaikille jäsenille.

Koitetaan vielä rajoitusten jatkuessa yhdessä jaksaa vaikkakin ei hetkeen olla nähty. Pyritään johtokunnassa keksimään keinoja ja mahdollisuuksia, miten kukin pääsisi sukeltamaan ja nauttimaan yhteisestä harrastuksesta.

Nähdään kesällä!”