Vuodensukeltaja 2020

Miksi sinä tulit aloittaneeksi sukellusharrastuksen?

Sukellus on ollut jo vuosia haaveissa, kun muutenkin meri elementtinä kiehtoo. Ennen kuin harrastuksen alkua ajattelin ja että kokeilut ja peruskurssi on mukavampi tehdä etelän lämpimissä vesissä ja viimetalvena lomakohteeksi valikoitui tähän tarkoitukseen sopiva lomakohde. Vähän kun kokemusta on kertynyt, niin jälkiviisaana on nyt helppo todeta, että olisi kannattanut katsella ensin paikallinen harrastuspaikka, niin Etelän sukelluksistakin olisi saanut enemmän irti.

Mikä harrastuksessa kiehtoo eniten?

Uudet kokemukset ja haasteet ovat aina kiehtoneet minua. Pinnanalainen maailma tarjoaa loputtomasti uutta nähtävää ja uusia mahdollisuuksia lähes paikasta riippumatta ja sukellusharrastus on kytkettävissä tavalla tai toisella myös muuhun vapaa-ajan viettooni.

Näinkin lyhyellä sukelluskokemuksella on valitettavasti ymmärtänyt, miten laaja muutos on tapahtumassa pinnan alaisessa maailmassa.

Mikä on tähän asti mieleenpainuvin sukellusreissu tai kohde?

Sukellusreissuista ehdottomasti mieleenpainuvin on viime kesäinen kierros Stealla Merenkurkussa. Samalla reissulla tuli ensi kosketus niin pohjoisen merisukellukseen, paikallisiin sukelluskohteisiin kuin Delfiinien toimintaankin.

Mielenpainuvin yksittäinen sukelluskohde on ollut Koh Waen -kalliosaari. Samalta ankkuripaikalta avautuu useampi täysin erilainen sukelluskokemus juna-hylky, riuttaseinämä sekä vedenalaiset kanjonit.

Mikä sukellusreissu tai kohde on vielä unelmissa, tai kenties suunnitelmissa?

Näitä on monia. Jos jotain haastetta itselle asettaa, niin talvisukelluksella jään alle pitää päästä ja paholaisrausku pitäisi nähdä.

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää seuran muille sukeltajille?

Kiitokset kanssa sukeltajille ja koko seuralle, että olen päässyt mukaan hienon harrastuksen pariin haasteellisesta vuodesta huolimatta. Korona ei ole este, vaan ainoastaan hidaste.

Ystävällisin Terveisin,

Turo