UWR spelare / Uppopallopelaaja: Alexandra Björklund

Du representerade Finland i undervattens rugby nu i EM-turneringen I Juni i Helsingfors. Berätta lite mer om dig, vem är du?

Mitt namn är Alexandra. Jag är 26 år och hemma från Pedersöre. Bor för tillfället i Vasa och arbetar som sjukskötare på Vasa Centralsjukhus, onkologiska avdelningen. Jag har spelat undervattensruggby i ca 9 år varav ca 2 i damlaget. Allt började i Jakobstad. Min position har alltid varit anfallare, men när jag började träna med damlaget fick jag också spela som målvakt. I Vasa spelar jag målvakt och anfallare.

Visst var det så att du var den enda kvinnliga landslags spelaren från Österbotten? Vilken position spelade du?

Jag var den enda spelaren som bor i österbotten som spelade i EM detta år. Min position i EM 2017 var målvakt.

Hur hade ni förberett er inför EM-turneringen?

Innan EM hade vi läger ca 1 gång i månaden då vi tränade tillsammans och finslipade vår speltaktik. Feelisen i laget var på topp hela EM-turneringen. Vi hade jätte kul och alla gjorde sitt bästa.

Om man ser på resultaten så märker man att de var väldigt “tight”. I er öppnings serie hade ni emot er Norge, Danmark och Turkiet emot er. Hur skulle du beskriva dom som lag och hur ert spel mot dom var.

Alla motståndarlag hade helt olika speltaktiker. Vissa lag spelade mera vid ytan och andra mera mot bottnet. Vissa lag tyckte mera om att “hålla fast” bollen och andra passade mera.
Enligt mig var det roligast att spela mot de lag som hade bra lagspel då det blev mera “flyt” i spelet, eftersom vårt lag också har ett sådant spel där vi passar åt varandra mycket. Exempel på ett sådant lag som hade “flyt” var Norge enligt mig.
Något som hände i spelet mot Norge var att min snorkel gick av i två delar. Då fick målvakterna spela 3 istället för 4 en kort stund.

I semifinal mötte ni Tyskland, hur var de?

Semifinalen mot Tyskland var ingen lätt match och det var ett väldigt tight spel. Tyskland gjorde bra motstånd och de var snabba. Vi förlorde och det är alltid tråkigt, men vi är nöjda över resultatet för vi gjorde en bra match mot ett bra lag.

Då till den stora frågan. Ni mötte vårt kära grannland i Bronsmatchen. Matchen for till straffar, berätta mera om denna match.

Spelet om bronsmedaljen mot Sverige var absolut den mest spännande av alla matcher. Den här matchen var väldigt tight. Ingendera av lagen lyckades få mål och vi kämpade hårt hela matchen igenom. Det blev mycket avbrott i spelet pga alla avblåsningarna, vilket gjorde att spelet stannade upp ganska mycket.
När matchen skulle avgöras i straff blev det verkligen spännande. Tyvärr fick Svenskarna 1 mål mera och vann spelet. Det var tungt att förlora då vi var så nära att vinna. Med med tanke på hur lite vi hann träna tillsammans före EM så är vi mycket nöjda över vår 4-plats. Viktigaste var att vi hade roligt och det hade vi.

Vad har du för framtids planer inom undervattens rugby?

Mina framtidsplaner är ju såklart att fortsätta med undervattensrygby.

Mer information hittar ni på de officiella undervatten rugby sidorna
på: https://www.uppopallo.fi/ec2017/

ten joukkue erätauolla kuuntelemassa valmentajan ohjeita.
ten joukkue erätauolla kuuntelemassa valmentajan ohjeita.
Olit edustamassa Suomea uppopallon EM-turnauksessa Helsingissä kesäkuussa 2017.

Minun nimeni on Alexandra, olen 26 vuotta ja kotoisin Pedersörestä. Asun tällä hetkellä Vaasassa ja työskentelen sairaanhoitajana Vaasan keskussairallassa, onkologian osastolla. Olen pelannut uppopalloa noin 9 vuotta josta noin 2 naisten maajoukkueessa. Kaikki alkoi Pietarsaaressa. Ennen naisten maajoukkuetta pelasin aina hyökkääjänä mutta maajoukkueen myötä olen myös saanut mahdollisuuden pelata maalivahtina.

Taisit olla ainut pohjanmaalta naisten maajoukkueessa? mitä pelipaikkaa pelasit?

Tämän vuoden EM kisoissa olin ainut pohjanmaalla asuva pelaaja. Pelipaikkani vuoden 2017 EM kisoissa oli maalivahtina.

Miten joukkue on kevään ja varsinkin kesäkuun valmistautunut turnaukseen? Millainen tunnelma joukkueessa oli ennen pelejä?

Ennen EM kisoja meillä oli harjoitusleirit noin kerran kuukaudessa että saimme harjoitella yhdessä ja hioa pelitaktiikkaamme. Tunnelma oli huipussaan koko kisan ajan, kaikilla oli kivaa ja kaikki tekivät parhaansa.

Katselin tuloksia ja teidän kaikki pelit olivat todella tiukkoja. Ensin oli kolme alkusarjan peliä, Norjaa, Tanskaa ja Turkkia vastaan. Miten kuvailisit vastustajia ja teidän pelejä niissä.

Kaikilla joukkueilla oli oma pelityylinsä, jotkut pelasivat enemmän pinnalla ja toiset pohjalla ja jotkut syöttivät enemmän kun taas toiset pitivät palloa enemmän.
Hauskinta oli pelata sellaisia joukkueita vastaan joilla oli hyvä joukkue- ja syöttöpeli koska myös meidän joukkueella on sellainen pelityyli jossa syötämme paljon. Yksi sellainen joukkue oli Norja. Norjaa vastaan pelattaessa snorkkelini meni rikki mikä tarkoitti että jouduimme pelaamaan kolmella maalivahdilla neljän sijaan hetken aikaa.

Semifinaalissa tuli vastaan Saksa, millainen peli se oli?

Semifinaali Saksaa vastaan ei ollut mikään helppo peli, se oli hyvin tiivis ottelu. Saksa oli kova vastustaja ja he olivat hyvin nopeita. Valitettavasti hävisimme mutta voimme kuitenkin olla melko tyytyväisiä koska pelasimme hyvin hyvää jokkkuetta vastaan.

Pronssipelissä vastaan tuli rakas naapuri, Ruotsi. Peli meni rangaistuspalloratkaisuun asti, minkälainen tunne oli pelin aikana?

Pronssiottelu Ruotsia vastaan oli kaikista jännittävin. Tämä ottelu oli hyvin tiukka, kumpikaan joukkue ei pystynyt saamaan maalia. Peli oli hyvin rikkinäistä ja puhallettin usein poikki. Taistelimme hyvin koko pelin.
Ottelu ratkaistiin rankkareilla mikä oli todella jännittävää. Valitettavasti Ruotsalaiset saivat yhden maalin enemmän ja voittivat. Oli raskasta hävitä kun olimme niin lähellä voittaa. Ottaen huomioon kuinka vähän ehdimme harjoitella yhdessä ennen EM kisoja voimme kuitenkin olla tyytyväisiä neljänteen sijaan. Pääasia on että meillä oli kivaa ja sitä meillä oli.

Onko sinulla uppopallossa tulevaisuuden suunnitelmia?

Uppopallo kuuluu ehdottomasti osana tulevaisuuden suunnitelmiani.

Uppopallo EM-kisojen viralliset sivut https://www.uppopallo.fi/ec2017/

Muualla netissä:

  • (artikkelikuva) I undervattensrugby kan män och kvinnor brottas mot varandra – ”Man får avreagera sig under vattnet”
  • Norja voitti uppopallon EM-kultaa – Suomi jäi ilman mitalia kotikisoissa
  • Video: Sukeltajien gladiaattoritaistelussa revitään niskasta ja pusketaan päällä – miten kukaan ei huku?
  • Kuristaminen on kiellettyä, mutta sormen tunkeminen snorkkeliin estää hengittämisen – näin rajua peliä on uppopallo
  • Maailman raskaimmaksi markkinoidun pallopelin Euroopan mestaruus ratkaistaan Suomessa – taistelua ilman happea