Norppa-leiri 2016

Leirille lähdettiin 12.8.2016 reippaassa vastatuulessa kahdella veneellä: Stealla ja Niko Miettisen veneellä. Reilu 40 leiriläistä saatiin Rönnskäriin ilman, että kenellekkään tuli paha olo. Rönnskärissä odotti lämmin sauna ja grillatut makkarat, joita Nikon veneellä menneet aikuiset olivat valmistaneet.
Kaikille löytyi illalla vielä mökki ja sieltä sänky johon päänsä kallistaa.

Kumiveneellä menossa ryhmä harjoittelemaan ajamista.
Kumiveneellä menossa ryhmä harjoittelemaan ajamista.
Ryhmä norppia palaamassa snorklausmatkalta
Ryhmä norppia palaamassa snorklausmatkalta
Yks norppaohjaaja ihan meritähtenä
Yks norppaohjaaja ihan meritähtenä
Lapsia lauantaina nuotiolla palkitsemisien jälkeen.
Lapsia lauantaina nuotiolla palkitsemisien jälkeen.

Lauantaina aamulla keitettiin 11 litraa kaurapuuroa, joka teki kauppansa nälkäisille leiriläisille. Vähän meinasi aamupäivällä sataa, mutta se loppui kaikkien onneksi puolelta päivin. Lapset saivat lauantaina snorklata, ajaa kumivenettä sekä opetella solmuja ja merimerkkejä. Oli sen verran navakka tuuli vielä lauantaina, että “ulos” emme päässeet snorklaamaan. Välillä syötiin kanasoppaa ja iltapäivällä lättyjä. Illalla saimme vielä popcornia.
Merivartiosto ja meripelastusseura saapuivat esittelemään kalustoaan ja toimintaansa lauantaina alkuillasta. Siinä riitti ihmettelemistä jokaiselle ikäpolvelle. Illalla oli vuorossa lisää saunomista ja uimista, grillaamsita, aikuisten esittämä näytelmä ja lasten palkitsemiset.
Voltilla veteen
Voltilla veteen
Yleisöä seuraamassa näytelmää, joka on rajautunut ulos kuvasta :-)
Yleisöä seuraamassa näytelmää, joka on rajautunut ulos kuvasta 🙂

Sunnuntaina sauna heti aamusta päälle ja aamupalan jälkeen seurasi lisää uintia ja saunomista, kamojen pakkaamista ja ruoan tekemistä. Yksi pieni haaverikin matkalla sattui, mutta osaavan henkilöstön käsissä kaikki sujui mallikkaasti. Kotimatkalla olikin sitten väsynyttä sakkia, lapsia nukkui siellä ja täällä pitkin alusta. Leirillä mukana olleet aikuiset ja lapset olivat aivan mahtavia, ei murehdittu pienistä ja yhteishenki oli ihan käsin kosketeltavaa.
Ensi vuonna uudestaan, tämä on kivaa!

Teksti: Jenni