Seuran Esittely

Seura perustettiin Vaasassa vuonna 1963 muutamien innokkaitten uranuurtajien toimesta. Tuosta vuodesta alkoi vilkas sukellustoiminta. Tällä hetkellä kerhon toiminnan painopistealueet ovat merellä Merenkurkun alueella tapahtuva sukellustoiminta sekä halliharjoittelu ja koulutustoiminta. Kerhon sukellustukialus Stea tekee kesän aikana viikonloppuisin sukellusreissuja Vaasan ulkosaaristoon. Heinäkuussa pyritään järjestetään jo perinteikäs noin viikon pituinen sukellusleiri. Viime vuosina leirejä on järjestetty esimerkiksi Mikkelinsaarilla, Rönnskärissä, Ruotsin rannikolla sekä aina Saaristomerellä asti. Silloin tällöin kerhon jäsenet lähtevät yhdessä sukeltamaan vieraille vesille, esimerkiksi Norjassa, Maltalla ja Eilatissa on vierailtu. Norjassa on käyty pääsääntöisesti vuosittain vähintään yksi viikon sukellusmatka.

Kerhon alkutaipaleella järjestettiin Vaasassa joulupukkipalvelua ja Vaasan tuolloin juuri valmistuneessa uimahallissa vesi-show -näytöksiä. Ensimmäinen laitesukelluskurssi järjestettiin Vaasassa vuonna 1964. Kerho on järjestänyt laitesukelluskursseja lähes vuosittain. Kerhon uimahallivuoroilla pidetään huolta peruskunnosta uimalla, sukeltelemalla ja uppopalloa pelaamalla, samalla tulee vaihdettua viimeiset kuulumiset.

Kerho kuuluu Sukeltajaliittoon. Aikoinaan kerho oli mukana perustamassa Vaasan Meripelastusseuraa sekä Merimuseota. Jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti vuosien mittaan. Esimerkiksi vuonna 1970 jäseniä oli 47. Tällä hetkellä kerhossa on jäsenenä noin 200 sukeltajaa.

Stea

stea
stea

Tukialus Stea ostettiin seuralle keväällä 2010 ja on saanut lämpimän vastaanoton jäseniltä.

Pienvene alias “roiskeläppä”

merimakkara
merimakkara

Seuralla on myös käytössä pienvene, millä tehdään iltasukelluksia lähikohteisiin. Vene toimii apuveneenä tukialuksen sukellusreissuilla.