Norpat joulujuhlien kautta pienelle tauolle

Norppien hieno syyskausi huipentui uimahallilla perinteisen joulujuhlan merkeissä. Tänä vuonna Norppia on ollut ennätysmäärä, kun 60 lasta ja nuorta on ollut mukana syksyn aikana. Tämän vuoksi meidän joulujuhlassakin oli melkoisesti väkeä, kun äidit, isät ja sisarukset olivat katsomossa.

Katsomo täynnä tunnelmavalaistuksessa
Katsomo täynnä tunnelmavalaistuksessa

Jokainen ryhmä näytti pienen taidonnäytteen oppimista asioistaan ja samalla vanhemmat saivat pienen otteen siitä mitä Norpissa tehdään. Ensimmäinen ryhmä (Räpylät) näytti kuinka mennään altaaseen oikeaoppisesti perusvälineet päällä. Jättiaskeleen tai kierähdyksen jälkeen lapset menivät joko sukeltaneet tai räpyläuintia toiseen päähän allasta. Hienoja suorituksia vasta-aloittelijoilta! Toinen ryhmä (Maskit) teki jättiaskeleen, taiton ja haki pohjasta esineen – oikeaoppista ylöstuloa unohtamatta. Hienosti taidot ovat kehittyneet syksyn aikana, jos ajattelee, että tässäkin ryhmässä kaikki olivat uusia Norppia.

Jättiaskeleella veteen
Jättiaskeleella veteen
Räpyläuinnissa vauhti on joskus kova
Räpyläuinnissa vauhti on joskus kova

Kolmas ryhmä (Snorkkelit) näytti pelastustaitojaan ja yleisö sai taidonnäytteen siitä, kuinka ihmisen voi pelastaa vedestä, pelastusrenkaan, ämpärin tai vaikka vesitonkan avulla. Lapset toivat uhrin ”laituriin” ja sen jälkeen vielä nostivat uhriin ylös ”laiturille”. Yksi hieno uhrin kuljetuskin nähtiin. Hyvä!

Vedestä pelastamista voi tehdä monella eri tavalla - vesitonkka kelpaa kellukkeeksi, jos ei muuta ole lähettyvillä.
Vedestä pelastamista voi tehdä monella eri tavalla – vesitonkka kelpaa kellukkeeksi, jos ei muuta ole lähettyvillä.
Oikealla tekniikalla kaveri nousee ”laiturille” kevyesti
Oikealla tekniikalla kaveri nousee ”laiturille” kevyesti

Neljäs ryhmä (Väliköydet) teki pituussukelluksia, joko perusvälineillä tai ilman ja näytti uhrin hakua pohjasta sekä uhrin kuljetusta. Lopuksi kaksi norpista näyttivät myös hukkuneen elvytyksen, jota harjoitellaan jokaisen ryhmän kanssa pari kertaa vuodessa. Viimeisellä ryhmällä onkin jo tekemisessään hieman rutiinia, koska iso osa heistä on ollut mukana Norpissa jo vuosia.

Pituutta sukellettiin, kunnes altaan seinämä tuli vastaan
Pituutta sukellettiin, kunnes altaan seinämä tuli vastaan
Hukkuneen elvytys kuuluu jokaisen Norpan perustaitoihin
Hukkuneen elvytys kuuluu jokaisen Norpan perustaitoihin

Esitysten jälkeen juhlissa vieraili joulupukki, joka odotti lahjoineen lapsia ja nuoria pohjassa. Kaikki saivat pienen lahjan pukilta sen jälkeen, kun oli käynyt laittamassa koristeen kuuseen, joka oli altaan pohjassa. Mehun ja pipareiden jälkeen oli vielä piirileikin aika. Ohjaajien iloksi 60 lasta ja nuorta järjestäytyi hienosti isoon piiriin ja lauloimme juhlan lopuksi ”Porsaita äidin oomme kaikki” suomeksi ja ruotsiksi.

Joulujuhlaan kuuluu piirileikki - tässä lähes 60 Norppaa ja heidän ohjaajat
Joulujuhlaan kuuluu piirileikki – tässä lähes 60 Norppaa ja heidän ohjaajat

Osa juhlan toiminnasta oli luonnollisesti pohjassa ja sen vuoksi olimme taas saanet lainaan Sukellustyö Takalalta kameran, joka mahdollisti live-kuvaa pohjasta. Yleisö näki pohjan touhut valkokankaalle heijastettuna.

Joulupukki ilmestyy juhliin aina, kun on kilttiä lapsia ja nuoria paikalla
Vanhemmat seurasivat kuuusen koristelua ja lahjanjakoa valkokankaalta
Vanhemmat seurasivat kuuusen koristelua ja lahjanjakoa valkokankaalta

Teksti: Paula Mylläri
Kuvat&Video: Antero Hirvo & Oona Holma