Diversnight 2019

Seuramme on järjestänyt diversnight tapahtumaan Vaasan alueella ainakin vuodesta 2010 alkaen. Tätä ennenkin on tapahtumaan osallistuttu ja sukellettu, muiden ollessa pääjärjestäjänä. Vaasan lähialueilla ollaan sukellettu noin 10v aikana ainakin Kutterisatamassa, Kunin louhoksella ja Vestervikin louhoksella.
Tänävuonna halusimme jälleen useiden vuosien jälkeen käydä yösukelluksella Kunin louhoksella, joka on alueella melkeimpä parhaimmalla näkyvyydellä varustettu louhos. 

2019_11_02 Diversnight, Jouni varustautumassa sukellukseen. Kuva: Jonna I
2019_11_02 Diversnight, Jouni varustautumassa sukellukseen. Kuva: Jonna I
DiversNight 2019 , Kuni, 3, Tomi Veikkola
DiversNight 2019 , Kuni, 3, Tomi Veikkola


Tapahtumassa on vuosittain suuren urheilujuhlan tuntua, koska tapahtuma on maailmanlaajuinen, eli siis ympäri maapalloa sukeltajia on vedessä kunkin vuoden kellonaikaan, sukeltaja määriä eri maissa/tapahtumissa on aina mukava seurata, Delffiinien tapahtuma v2014 (tai joskus sillon) oli Suomessa 2 sijalla sukeltajien määrässä, silloin vedessä oli paljon Vaasalaisia sukeltajia.
Lähivuosina emme ihan noihin lukemiin ole päässeet, mutta kyllä tapahtumassa vuosittain meillä on aina ollut mukavasti porukkaa. Tänä vuonna 9 sukeltajaa, joten kärki porukkaan emme pääse, mutta on se vaan kivaa hommaa sukeltaa.

2019_11_02 Diversnight, Norpat tarkkailemassa.  Kuva: Jonna I
2019_11_02 Diversnight, Norpat tarkkailemassa. Kuva: Jonna I


Norppia oli myös paikalla kohtuullinen määrä, hyvä kun hekin tulevat seuraamaan niin myös tulevaisuuden sukeltajat saavat vähän näkökulmaa, mitä eri mahdollisuuksia laji tuo. Pisteet ja kiitokset jälleen norppaohjaajille; pikkupurtava tarjoilusta ja lämpimästä juomasta. Ne lämmittää niin sukeltajia, kuin tapahtumaa seuraamaan tulleita nuoria.


Dramatiikaltakaan emme tänäkään vuonna säästyneet, kun yhden sukeltajan juuri huollettu sukelluspuku vuosi, tapahtumavastaava taasen nauttii nykypäivinä uudenkarhean pukunsa kanssa täysin kuivia sukelluksia, veden pysyessä puvun ulkopuolella, “money well spent”….ai että. 🙂

2019_11_02 Diversnight, kuni, Jonna I 7
2019_11_02 Diversnight, kuni, Jonna I 7


Illan sankarittareksi voidaan mainita märkäpukusukeltaja, joka hänkin on jo tässä tapahtumassa vanha konkari. Kylmä ei tullut kuulemma kuin sormiin ja varpaisiin, siitä joulupukille vinkki uusien hanskojen ja kenkien hankinta, isi maksaa. Ensi vuonna tavoite 2 tai useampi märkkärisukeltaja, kun juuri tapahtumaa ennen yksi aktiivi keksi loistavan pikku sijoituskohteen kerholle uudeksi hankinnaksi, osallistu ensi vuonna niin näet mikä se on.

DiversNight 2019 , Kuni, 1, Tomi Veikkola
DiversNight 2019 , Kuni, 1, Tomi Veikkola


Ilma oli asteen plussalla ja vesi 6 asteista. Näyttänee siltä, että saamme aloittaa talvikauden ajoissa.


Ensivuoden tapahtumaan otetaan paikkaideoita vastaan mielellään, aina voidaan kokeillla jotain. Tässä tatahtumassa on parhaiten porukkaa osallistunut Vestervikin louhoksella, ehkäpä näemme siellä ensi vuonna.

Sukellukset

Nimiaika (min)
Pauli U30
Petri N65
Tomi V61
Mikko P61
Elisa M21
Vesa M21
Teemu H21
Petrik S22
Jouni K22
Sukellusvanhin Teemu


Kiitos ja kumarrus, Teemu

Kuvia, Jonna I, Tomi V ja Teemu H, sekä otsikkokuva adege Pixabaystä