Kirjoittaja Aihe: Kroatiaan??  (Luettu 484 kertaa)

PauliU

  • Delfin
  • kolmipiikki
  • *
  • Viestejä: 12
Kroatiaan??
« : 11 Marraskuu 2018, 19:37:16 »
Syyskokouksessa kyselin sieltä täältä innokkuutta lähteä kerhon porukalla Kroatiaan. Ja sitä tuntui olevan. Kohde olisi saari nimeltä Vis, joka on uloin saari Splitistä katsottuna, kylä nimeltä Komiza. Issa diving center olisi sukellukset järjestävä firma jonka omistaja Marko Izakovic voisi järjestää myös "airbnb" -tyyppiset asunnot majoitukseen (meillä oli kolmen hengen asunto kesällä 50€/yö). https://www.scubadiving.hr/
10kpl sukelluksia maksaa noin 250€ jos ei tarvi vuokrata mitään (tankit ja painot kuuluu hintaan). Maksimissaan 2kpl sukelluksia päivässä jo pelkän typpikertymän takia. Seoskaasut ja dekopullot on asia erikseen, mutta nitroxilla tuolla ei kannata mennä, on sen verran syvää. Eli trimixiä saa sopuhintaan, tosin kurssit olisi syytä olla käytynä. Intro trimixeistä pitäisi sitten kysellä Markolta erikseen, en osaa sanoa järjestyykö.
Yksi hylky 15-35 metrissä joten se sopii myös matalien sukellusten harrastajille kun ei mene ihan potkurille, plus rantaluolat ovat myös aika matalia.
Mutta ensisijaisesti paikkarilla mentäis, ja mielellään dekokaasuna nitroxia.
Kaikki sukellukset ovat venesukelluksia, joka sopii ainakin minulle paremmin kuin maasturissa keikkuminen ja rantakohteet. Kohteet pääosin sodan aikaisia hylkyjä, rannikkoluolia ja "reef diveja", näkyvyys jopa välimereksi todella hyvä.
Lennot Helsingistä Splittiin halvimmillaan n 200€, mutta toki kannattaisi hakea lennot alkaen Vaasasta. Splitistä nopealla katamaraanilla Visille ,liput tuolta, melkein ilmaista: https://www.jadrolinija.hr/
Ja sitten se ajankohta. Itse haluaisin mennä kesäloman aikaan. Aikaa on runsaasti, ja todennäköisesti menen tuonne joka tapauksessa. Kesäaikaa puoltaa todennäköisesti hyvä keli, syysloma voisi olla suomalaisille kuivapukusukeltajille myös hyvä, mutta riskinä huono keli, jolloin ei voi kyllä sukeltaa. Saari on siis keskellä merta, joten kuumakin kesä on todella siedettävä tuolla.
Onko kiinnostuneita? Takuulla hieno ja kokemusta kartuttava retki monelle.
« Viimeksi muokattu: 11 Marraskuu 2018, 22:43:46 kirjoittanut PauliU »

PauliU

  • Delfin
  • kolmipiikki
  • *
  • Viestejä: 12
Vs: Kroatiaan??
« Vastaus #1 : 16 Marraskuu 2018, 19:59:35 »
Tosiaan Marko laittoi viestiä että jos tultais porukalla, hänen mielestään olisi paras mennä sinne touko-kesäkuussa. Ja sitten myöhemmin syyslomalla olisi myös hyvä, jopa paras ajankohta. Eli viikko 42-43. Minusta olisi hyvä mennä silloin kun ei ole pahin sesonki, olis vähän pienempi porukka.
« Viimeksi muokattu: 17 Marraskuu 2018, 11:15:54 kirjoittanut PauliU »