Kesäfiilistelyä Rönnskärissä

Hallituksen linjaamat rajoitukset lievenivät sopivasti kesäkuun alusta. Voit lukea seuran johtokunnan tiedotuksen vaikka täältä.

Aalloilla siis…

Viikko Juhannukseen ja pääsimme kauden ensimmäiselle viikonloppu sukellusreissulle. Mukaan lähti 4 sukeltajaa ja yksi P1-kurssilainen sekä pari perheenjäsentä, yhteensä siis 7 henkeä.
Sää-ja tuuliennusteet lupailivat oikein kivoja kelejä, joten suvivirsi mielessä lähdettiin kohti Rönnskäretin maisemia nauttimaan Suomen kesästä ja saaristosta.
Saaristosta puheenollen, paikallisilla alkuasukkailla oli pesimäpuuhat meneillään ja yksi pariskunta oli väsännyt pesän vanhan pollari-renkaan taittoon kuten otsikkokuvasta voi nähdä. 🙂

Suomen kesä ja merenkurkun saaristo!
Suomen kesä ja merenkurkun saaristo!

Viikonloppuna kävimme kolmella eri hylyllä. Perjantain menomatkan ja sunnuntain paluumatkan perinteinen tehtiin Vestkusten hylyllä ja lauantaina jolloin tuuli oli koko päivän 4m/s tai alle nautimme Christiansborgilla ja Wilppaalla. Wilppaan näkyväisyys oli tosi hyvä, johtue kohtuullisen matalasta vedestä ja siitä, että se sijaitsee lähellä Norrskäretiä, missä avovesi pitää pohjan hienon kivihiekan tapaisena pölyämättömänä. Laitettiin poijut näille hylyille, on seuraavien helppo löytää paikanpäälle.

Jari S ihailemassa Wilpaan potkuria, minkä ysi lapakin on noin 1,5m. Kuva Tomi V
Jari S ihailemassa Wilpaan potkuria. Hylky makaa noin 5..7m syvyydessä Norrskäretin lähellä ja kuvassa näkyvän potkurin yksi lapa on noin 1,5m pitkä. Kuva Tomi V
Wilpas ja Norrskäretin maisemissa on loistava hetki nauttia täysillä Luojan luomasta kesäkelistä!
Wilpas-hylyn tuntumassa ja Norrskäretin maisemissa (taustalla) on loistava hetki nauttia täysillä Luojan luomasta Suomen kesästä!
Lauantaina vaikka kelit olisivat sallineet vielä vaikka kolmannen hylyllä vierailun,  menimme jo kuitenkin hyvissä ajoin takaisin Rönnskäretin laituriin kiinni ja vietimme illan grillaten seuran majapaikan nuotiolla.
Lauantaina vaikka kelit olisivat sallineet vielä vaikka kolmannen hylyllä vierailun, menimme jo kuitenkin hyvissä ajoin takaisin Rönnskäretin laituriin kiinni ja vietimme illan grillaten seuran majapaikan nuotiolla.

Sukellukset

Nimi kerrat aika (h:min)
Jari S 7 3:30
Harri M 6 2:54
Tomi V 6 2:47
Minttu M 2 0:55
Pinja M 1 0:30
Sukellusvanhin Harri M

Teksti ja muut kuin potkurikuvat: Harri

Potkurikuva: TomiV