Syksyn Kaatiala tournéé

2017_09_09 kaatialan syväpää

Syksyisenä aamuna 9.9 klo 09.30 lentokentän ABC:ltä starttasi 5 autollista sukeltajia ja määränpäänä oli Kuortaneen Kaatiala. Reissussa mukana oli 10 sukeltajaa, 1 JuniorScubalainen ja 1 Norppa.

Lähtö matalasta päästä
Lähtö matalasta päästä
Perillä Kaatialassa tehtiin sukellus-suunnitelma ja muodostettiin parit. Ensimmäiselle sukellukselle lähti kaksi paria matalasta päästä ja kolme paria syvästä päästä. Näkyvyys oli hyvä ja sukellus sujui kaikilta ilman sen suurempia ongelmia. Matalassa päässä oli useita parvia ahvenia ja kissankulta kimalsi kauniisti sukelluslampun valossa. Syvässä päässä sukeltajat kävi pohjassa katsastamassa Kaatialan jätehuoltoa – sukeltajia varten on nyt asennettu 30 metriin roskatynnyrit, jotka “tyhjätään kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan”.

Tauko paikalla ja suussa sulavaa tuulensuojaan!
Tauko paikalla ja suussa sulavaa tuulensuojaan!
Sukelluksen jälkeen kaikki kerääntyi nuotiolle paistamaan makkaraa ja evästämään. Hyvässä seurassa ja raittiissa ilmassa ruoka maistuu aina! Pinta-ajan kuluessa pullot täyttyivät, kun kompura oli mukana.

Sukelluksen jälkeinen kertaus
Sukelluksen jälkeinen kertaus
Päivän toiselle sukellukselle neljä paria hakeutui louhoksen kirkkaaseen veteen syvästä päästä. Tilaa oli, kun Delfiiniläiset olivat ainoat, jotka sukelsivat syvässä päässä. Kaikki pakolliset nähtävyydet koluttiin, niin turistiluola, kuin lentokone sekä auto.

Ennen kuin autot starttasivat kohti Vaasa, vähän ennen klo 15 totesimme kaikki, että reissu oli kaikin puolin onnistunut.

Päivän aikana tehdyt sukellukset Kaatialassa:

Jouni Keskimäki 52min
Petri Niemelä 52 min
Christian Hästbacka 51 min
Richard Bäck 51 min
Jonna Ikäheimonen 49 min
Vesa Mylläri 49 min
Patrik Storm 43 min
Tony Ingman 43 min
Elisa Mylläri 28 min
Paula Mylläri 28 min
Taina Ede’n 27 min

Päivän aikana sukelusaikaa porukalla kertyi kaiken kaikkiaan 7h 53 min

Teksti: Paula, Jonna & Vesku