Sukellusleiri 5-9.7.2017, Rönnskär

Kalojen metsästys haaveilla
Leiriteltat
Leiriteltat

Keskiviikkoiltana 10 leiriläistä uhmasivat tuulista sekä aallokkoista keliä ja suuntasivat Stealla kohti Rönnskäriä. Vastassa Rönnskärissä olivat 5 leiriläistä, jotka olivat tulleet omilla veneillä. Majoitus oli teltoissa. Keskiviikkoilta meni leiriä pystyttäessä, saunoessa ja grillattaessa. Ensimmäinen yö teltassa oli tuulinen ja sateinen. Nukutut tunnit jäivät vähiin.

Sukellussäiden odotus kululuu joutuisaan puuhastellessa.
Sukellussäiden odotus kululuu joutuisaan puuhastellessa.

Torstaina aamupuuron ja kahvin jälkeen odottelimme tuulen tyyntymistä – aikuiset puuhastelivat pihassa ja lapset pyydystivät haaveilla pikkukaloja. Lounaaksi syötiin Italian pataa. Sukeltamaan päästiin puolen päivän jälkeen Andrea Doria:lle aurinkoisessa kelissä – mainingit asettivat hieman haastetta varusteiden pukemisessa, mutta yhteistyöllä kaikki saivat varusteet kivasti päälle. Illalla saunottiin ja grillattiin. 2 leiriläistä lähtivät tässä vaiheessa kotiin konfirmaatiovalmisteluihin. Hetken istuttiin nuotiolla, kun lapset grillasivat vaahtokarkkeja. Aikainen nukkumaanmeno oli kaikille mieluinen edellisen yön jälkeen. Toinen yö teltassa sujuikin jo paremmin.

Sukeltamassa
Sukeltamassa

Perjantain aamupalan jälkeen lähdettiin aika nopeasti liikkeelle hyvässä kelissä. Tuulta ei ollut juuri lainkaan ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ensimmäisenä sukelluskohteena oli Azira, missä näkyvyys sukelluksen aikana oli hyvä. Tonnikalasalaatti sekä tuore sämpylä maistui lounaalla ja sen jälkeen otettiin pienet päivänokoset kannella. Päivän toinen sukellus tehtiin Christiansborgin keulalle. Näkyvyys oli kohtalaista ja vesi kylmää (3’C). Rönnskäriin palatessa neljä seuran jäsentä oli tullut viettämään viikonloppua sukelluksen parissa. Välipalaksi paistettiin tikkupullaa. Ennen saunomista ja grillaamista tehtiin vähän puutöitä. Loppuilta vaihdettiin kuulumisia nuotiolla.

Loistava sukelluskeli
Loistava sukelluskeli

Lauantaipäivä valkeni tyynenä ja aurinkoisena, nyt pärjäsi jo shortseilla! Aamupuuron ja kahvin jälkeen Stea suuntasi kohti Storskäriä. Päivän ensimmäinen kohde oli Providenzia. Kun suurin osa aikuisista sukelsi lapset pääsivät päiväretkelle Storskäriin Jarkko-sedän ja Ritva-tädin kanssa. Lounaaksi syötiin uunimakkaraa ja perunamuusia. Lounaan jälkeen käytiin uudestaan Christiansborgin keulalla, jotta kaikki leiriläiset pääsivät tutustumaan kohteeseen. Parempaa sukelluskeliä ei olisi voinut toivoa! Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja pieni tuulenvire oli jo toiveessa varusteita pukiessa. Rönnskäriin saavuttaessa puutöitä tehtiin iso kasa ja välillä huilattiin sekä syötiin muurikkalettuja. Puutöiden jälkeen sauna ja uinti tuntuivat hyvältä. Leirinuotiolla grillattiin ja kuunneltiin muusiikkia. Osalla leiriläisillä taisi laituritanssit venähtää yön pikkutunneille.

Sauna- ja leirinuotiopuita
Sauna- ja leirinuotiopuita

Sunnuntaina nukuttiin hieman pidempään ja syötiin puurot ja juotiin aamukahvit rauhassa kauniissa kesäsäässä. Sunnuntaina purettiin leiriä, laitettiin paikkoja kuntoon ja lapset pulahtivat viimeiset kerrat mereen. Yhteistuumin päätettiin, että kotimatka taitetaan ilman sukelluspysähdystä. Kotimatkalle Stealla lähti 11 leiriläistä ja muut siirtyivät kotisatamaan omin venein.

Väsynyt leiriläinen
Väsynyt leiriläinen

Leirillä oli mukana : Henri Paavola, Jenni Paavola , Vanilja Paavola, Paula Mylläri , Vesa Mylläri, Elisa Mylläri, Ella Mylläri, Jouni Keskimäki, Pauli Uusitalo, Juudit Uusitalo, Allan Foxell, Ida Foxell , Jarkko Vuorinen, Lotta Vuorinen, Kerttu Vuorinen, Petra Särkijärvi, Ritva Rantala, Niko Miettinen ja Lasse Lintala.

Sukellukset leirin aikana:

Nimi aika
Vesa Mylläri 2h 36min
Paula Mylläri 2h 29min
Pauli Uusitalo 2h 25min
Elisa Mylläri 2h 24min
Jenni Paavola 2h 13min
Jouni Keskimäki 2h 4min
Lasse Lintala 1h 1min
Henri Paavola 57min
Petra Särkijärvi 47min
Jarkko Vuorinen 38min
Ida Foxell 7min

Sukellusten kokonaisaika koko leirin aikana oli 16h 54min

Leiri oli kaikin puolin onnistunut ja tästä on hyvä jatkaa vanhaa perinnettä!
Teksti: Jenni & Paula
Kuvat: Jenni & Vesku